Close

بندرعباس-قشم-هرمز-هنگام

img-tour
( میانگین 0)
شروع از قیمت
به ازای هرنفر
تاریخ های برگزاری
شروع تور
تهران
مقصد اول
بندرعباس (3شب)
تهران
ایران/تهران
بندرعباس
ایران/تهران
Mahan Airline
ماهان
ECONOMY
ساعت حرکت 00:00
مدت حرکت 00:00
پایان سفر
تهران
بندرعباس
ایران/تهران
تهران
ایران/تهران
Mahan Airline
ماهان
ECONOMY
ساعت حرکت 00:00
مدت حرکت 00:00
رزرو تور
سه شنبه 20 آذر جمعه 23 آذر
تهران (شروع تور)
THR
تهران
BND
بندرعباس
Mahan Airline
ماهان
ساعت حرکت 00:00
مدت حرکت 00:00
بندرعباس (3 شب)
BND
بندرعباس
THR
تهران
Mahan Airline
ماهان
ساعت حرکت 00:00
مدت حرکت 00:00
تهران (پایان سفر)
بارگذاری پکیج ها

برنامه سفر

گشتها طبق بروشور و پکیج با هماهنگی تورلیدر :گشت یکروزه جزیره قشم ( شامل جزایرناز،غار خوربس،جزیره هنگام و دلفین های جزیره و ماهیهای اکواریومی و بازمانده کشتیهای اروپایی (هزینه شناور هنگام بعهده مسافر در ایام نوروز) مراکز خرید،جنگل حرا)بصورت رفت و برگشت دریایی با شناورهای بزرگ پیشرفته /حمام و مسجد گله داری /موزه مردم شناسی و آب انبار بندرعباس /معبد هندوها /اسکله شهید رجایی و کشتیهای پهن پیکر و خرید سوغاتی / صرف غذاهای سنتی / منطقه ییلاقی گنو و ابگرم گنو و دیدن از ماهی کمیاب گورخری و.. /بلیط رفت وبرگشت هوایی /وسیله نقلیه توریستی / پذیرایی میان وعده /راهنما /بیمه /گشت کامل /صبحانه بوفه /اقامت /بلیط شناور دریایی/لازم بذکر است بعلت شناور بودن نرخ بلیت پروازی امکان افزایش قیمت نسبت به نرخ فوق الذکر وجود دارد.تغییر و هر گونه جابجایی در برنامه های تور با توجه به تغییرات اب و هوایی در استان توسط لیدر تور صورت میپذیرد.

درجه سختی تور:متوسط

اقامت3 شب در هتل 5* هما  به همراه گشت جزیره قشم وجزیره هرمز (گشت اضافی بشرط مساعد بودن هوا و داشتن وقت با پرداخت هزینه جدا در تورهای سه شب به غیر از ایام نوروز)
تاریخ حرکت تور 8-11  آبان/ 20-23 آذر/11-14 دی / 9-12 بهمن 
مبالغ بر اساس 15 نفر مسافر : اتاق دو تخته هماکلاس رو به دریا 14/600/000 تومان +نرخ پرواز 

 اتاق دو تخته هماکلاس رو به محوطه 13/900/000 تومان+نرخ پرواز 

  اتاق سه تخته  رو به محوطه 12/600/000 تومان+نرخ پرواز

 اقامت یک نفر در  اتاق دو تخته هماکلاس رو به محوطه 20/000/000 تومان+نرخ پرواز

مبالغ بر اساس 10 نفر مسافر : اتاق دو تخته هماکلاس رو به دریا 16/000/000 تومان +نرخ پرواز

اتاق دو تخته هماکلاس رو به محوطه 16/300/000 تومان+نرخ پرواز  

اتاق سه تخته  رو به محوطه 14/000/000 تومان+نرخ پرواز  

اقامت یک نفر در  اتاق دو تخته هماکلاس رو به محوطه 21/400/000 تومان+نرخ پرواز 
 

خلیج فارس

دریای پارس
پرسیکون کاای تاس
سینوس پرسیکوس

PersianGulf AMO 2007332.jpg

موقعیت

جنوب غربی آسیا، منطقه خاورمیانه

گروه

خلیج

منبع‌های رود

اروند رود

کشورهای حوضه

ایران ایران
عمان عمان
قطر قطر
عربستان سعودی عربستان
کویت کویت
بحرین بحرین
امارات متحده عربی امارات متحده عربی
عراق عراق

 

مساحتِ رو

۲۵۱٬۰۰۰ کیلومتر مربع

میانگین عمق

۵۰ متر

 

جزیره‌ها

فهرست

 

مناقشه‌ها

این قسمت از دریاها عموماً خلیج فارس نام دارد.

منبع‌ها

منابع سرشار نفت و گاز

خلیج‌فارس (شاخاب پارس یا دریای پارس)، نام آبراهی پراهمیت در آسیای غربی و منطقه خاورمیانه است که در امتداد دریای عمان و در میان ایران و شبه‌جزیره عربستان قرار دارد.

مساحت خلیج‌فارس ۲۳۷٬۴۷۳ کیلومتر مربع است، و پس از خلیج مکزیک و خلیج هادسون سومین خلیج بزرگ جهان به‌شمار می‌آید. خلیج‌فارس از شرق از طریق تنگه هرمز و دریای عمان به اقیانوس هند و دریای عرب راه دارد، و از غرب به دلتای رودخانهاروندرود، که حاصل پیوند دو رودخانهٔ دجله و فرات و پیوستن رود کارون به آن است، ختم می‌شود.

کشورهای ایران، عمان، عراق، عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی، قطر وبحرین در کناره خلیج‌فارس هستند. در این میان سواحل شمالی خلیج‌فارس تماماً درجغرافیای سیاسی ایران قرار دارند. به سبب وجود منابع سرشار نفت و گاز در خلیج‌فارس و سواحل آن، این آبراهه در سطح بین‌المللی، منطقه‌ای مهم و راهبردی به‌شمار می‌آید.

نام تاریخی این خلیج، در زبان‌های گوناگون، ترجمه عبارت خلیج‌فارس یا دریای پارس بوده‌است. همچنین در تمام سازمان‌های بین‌المللی نام رسمی این خلیج، «خلیج‌فارس» است اما برخی از کشورهای عربی در دهه‌های اخیر آن را خلیج عربی یا به سادگی، خلیج می‌نامند. سازمان آب‌نگاری بین‌المللی از نام خلیج ایران (خلیج‌فارس) برای این خلیج استفاده می‌کند.

تاریخچه پیدایش خلیج‌فارس

زمین‌شناسان معتقدند که در حدود پانصد هزار سال پیش، صورت نخستین خلیج‌فارس در کنار دشت‌های جنوبی ایران تشکیل شد و به مرور زمان، بر اثر تغییر و تحول در ساختار درونی و بیرونی زمین، شکل ثابت کنونی خود را یافت. خلیج‌فارس در آغاز، بسیار پهناور بوده به‌طوری‌که تا اواخر دوره سوم زمین‌شناسی بیشتر جلگه‌های برازجان، بهبهان و خوزستان ایران تا کوه‌های زاگرس در زیر آب بوده‌اند.

از آخرین تغییرات خلیج فارس، این بوده که این خلیج، طی دوران آخرین عصر یخبندان(حدود ۷۰ تا ۱۱ هزار سال پیش) که آب‌وهوای زمین سردتر بوده و یخسارهای قطبی و یخچال‌های کوهستانی گسترش یافته‌اند، و در نتیجه به دلیل جذب آب اقیانوس‌ها به یخسارهای قطبی و گسترش آن‌ها، آب اقیانوس‌ها و دریاها در طی این دوران پایین رفته است(به طور میانگین ۱۲۰ متر). در این مدت، جایی که امروزه به نام خلیج‌فارس می‌شناسیم، وجود نداشته و به صورت گودالی بسیار بزرگ بوده که رودخانه پهناور اروندرود به آن می‌ریخته و در عمیق‌ترین بخش‌های آن، دریاچه‌ها و برکه‌هایی وجود داشته‌اند؛ برخی بررسی‌ها نشان می‌دهد که احتمالاً تمدنی در آن مناطق شکل گرفته، که با ورود و بالاآمدن سطح آب در خلیج فارس، بقایای آن به زیر آب رفته است.

پس از پایان آخرین عصر یخبندان در حدود ۱۱هزار سال پیش، و ذوب‌شدن یخ‌های قطبی و بالاآمدن آب اقیانوس‌ها و دریاهای آزاد، سطح دریای عمان نیز بالا آمده و از طریق تنگه هرمز، آب به درون گودال بسیار بزرگی که امروزه به نام خلیج فارس می‌شناسیم، جاری شده و به‌تدریج، به شکلی که امروز می‌بینیم درآمده است. گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد که پس از خروج انسان هوموساپینس از آفریقا در حدود ۷۰هزار سال پیش، بستر خلیج‌فارس محل شکل‌گیری تمدن(ها)یی بوده که پس از پایان عصر یخبندان، آثار آن تمدن(ها) به زیر آب رفته‌است.

ویژگی‌های جغرافیایی خلیج‌فارس

جغرافیای مکانی

 

تصویر ماهواره‌ای از خلیج‌فارس که توسط ناساتهیه شده‌است

خلیج‌فارس در ۲۴ تا ۳۰ درجه و ۳۰ دقیقه عرض شمالی و ۴۸ تا ۵۶ درجه و ۲۵ دقیقه طول شرقی از نصف‌النهار گرینویچ قرار دارد.

این خلیج توسط تنگه هرمز به دریای عمان و از طریق آن به دریاهای آزاد مرتبط است. از بین کشورهای همسایه خلیج‌فارس، کشور ایران دارای بیشترین مرز آبی مشترک با خلیج‌فارس است. طول مرز آبی کشور ایران با خلیج‌فارس، با احتساب جزایر در حدود ۱۸۰۰ کیلومتر و بدون احتساب جزایر در حدود ۱۴۰۰کیلومتر است.

طول خلیج‌فارس از تنگه هرمز تا آخرین نقطه پیشروی آن در جهت غرب در حدود ۸۰۵ کیلومتر است. عریض‌ترین بخش خلیج‌فارس ۱۸۰ مایل (۲۹۰ کیلومتر) است. عمیق‌ترین نقطه خلیج‌فارس با عمق ۹۳ متر در ۱۵ کیلومتری تنب بزرگ و کم عمق‌ترین نقطه آن با عمقی بین ۱۰ تا ۳۰ متر در سمت غرب است. همچنین جزایر متعددی در خلیج‌فارس وجود دارند.

محدوده رسمی و بین‌المللی مرزهای آبی خلیج‌فارس بر اساس اعلام سازمان آبنگاری بین‌المللی:محدوده شمال شرقی دریای عمان". خط Ràs Limah (25°57'N) شبه جزیره عربی and Ràs al Kuh (25°48'N) ساحل ایران 

زمین‌شناسی منطقه

از دیدگاه زمین‌شناسی، خلیج‌فارس فرونشست زمین ساختی کم عمقی است که دوره ترشیاری پیش در حاشیه جنوبی رشته کوهزاگرس تشکیل شده‌است. در واقع این دریا بازمانده گودال بزرگی است که از دوران گذشته زمین شناختی زیر تأثیر فشار ناشی از آتش فشان‌های فلات ایران بوده و پایداری فلات عربستان در مقابل این واکنش‌های تکتونیکی سبب ایجاد و توسعه پهنا-ژرفای آن شده‌است. شدیدترین چین خوردگی‌های دوران پلیو پلیستوسن، کرانه‌های شمالی خلیج‌فارس (زاگرس) را چین داده‌است. میزان این چین خوردگی‌ها که در خشکی‌های کشور ایران شدید است با شیب‌های کمتر به طرف دریا ادامه پیدا می‌کند به‌طوری‌که در دریا این شیب به ۱۰ تا ۲۰ درجه می‌رسد. محور اصلی خلیج‌فارس نیز یکی از پیامدهای زمین ساختی پدیده چین خوردگی زاگرس است که در دوران پلیو پلیستوسنشکل گرفته‌است. در پایان دوره پلیوسن، سطح دریا احتمالاً ۱۵۰ متر بالاتر از سطح کنونی بوده‌است. این سطح در حدود ۱۰۰٬۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح و به تدریج به سطح کنونی رسیده‌است که آثار آن به صورت پادگانه‌های دریایی و سخا، در کرانه‌های جنوبی خلیج‌فارس بر جای مانده‌است 

زمین ریخت‌ شناسی

 

ژرفاسنجی خلیج‌فارس

از نظر ریخت‌شناسی، خلیج‌فارس نامتقارن بوده و شیب سواحل جنوبی آن ملایم تر از شیب سواحل شمالی است. کرانه جنوبی خلیج‌فارس، به ویژه در شرق شبه جزیره قطر، منطقه وسیع و کم عمقی است (۱۰ تا ۲۰ متر) که بطور عمده با ریخت‌شناسی بست، محیط تبخیری و منطقه جزر و مدی مشخص است. خلیج‌فارس از رسوبات سخت و بلند با اشکال خطی ساخته شده و با واسطه یک دشت ساحلی باریک با دریا در ارتباط است.

جزایر ایرانی خلیج‌فارس به صورت پشته‌های کشیده و موازی ساحل که در واقع دنباله رشته کوه زاگرس هستند که بر اثر بالا آمدن آب بشکل جزیره درآمده‌اند مانند قشم وکیش یا اینکه کم و بیش دایره‌ای شکل هستند مانند هرمز و ابوموسی که گنبدهای نمکی سری هرمز هستند.

سطح جزایر خلیج‌فارس از رسوبات تخریبی و مارن تشکیل شده‌است که کم و بیشصدف دارند. خاک این جزایر عمدتاً شور یا حاوی گچ است که در نتیجه رشد گیاهان را به گونه‌های خاص محدود می‌کند. شکل ساحلی خلیج‌فارس در مجاورت ایران از نوع طولی است که موازی با محور ارتفاعات مجاور است که گاهی تراکم آبرفت‌ها فاصله زیادی بین خط ساحل و ارتفاعات زاگرس ایجاد کرده مانند جلگه بوشهر، و گاهی دامنه تاقدیس‌ها در خط ساحلی قرار گرفته‌اند مانند غرب خور موج.

اقلیم‌ شناسی

آب و هوای خلیج‌فارس خشک و نیمه استوایی است. در تابستان دما گاهی تا ۵۰ درجه سانتی گراد می‌رسد و میزان تبخیر بیشتر از میزان آب‌های وارده می‌شود. در زمستان دما تا ۳ درجه سانتی گراد هم گزارش شده‌است. در عین شوری زیاد آب خلیج‌فارس، ۲۰۰ چشمه آب شیرین در کف و ۲۵ چشمه آب کاملاً شیرین در سواحل آن جریان دارند که منشأ همگی آن‌ها از کوه‌های زاگرس در ایران است.

آب‌های شیرینی که وارد خلیج‌فارس می‌شوند عمدتاً محدود به روان آب‌های کوه‌های زاگرس در ایران و کوه‌های ترکیه و عراق است. رودخانه‌های اروندرود، کارون، جراحی، مند، دالکی و میناب بزرگترین و پرآب‌ترین رودخانه‌هایی هستند که به خلیج‌فارس می‌ریزند که بیشتر سرچشمه‌های آن‌ها در کوه‌های زاگرس قرار دارند. در کرانه جنوبی آب‌های ورودی به خلیج‌فارس بسیار کم است که موجب بالا بودن رسوبات کربناتی در این بخش شده‌است. به دلیل محصور بودن، اثر اقیانوس بر خلیج‌فارس بسیار ناچیز است و به همین علت سرعت جریان‌های زیرین و افقی آن بسیار کم و در حدود ۱۰ سانتی‌متر در ثانیه‌است.

شوری بیشتر خلیج‌فارس نسبت به اقیانوس موجب پیدایش جریان آبی از اقیانوس هند به خلیج‌فارس می‌شود که به موازات ساحل ایران و در جهت پادساعت‌گرد است. جریان ذکر شده با کاهش دما و شوری همراه است به‌طوری‌که در تنگه هرمز مقدار نمک ۳۶٬۶ گرم در لیتر و در انتهای شمال غربی و در دهانه کارون در حدود ۴۰ گرم در لیتر است. میزان بارندگی در سواحل جنوبی کمتر از ۵ سانتی‌متر در سال و در سواحل شمالی بین ۲۰ تا ۵۰ سانتی‌متر در سال است.

پیشینه تاریخی خلیج‌فارس

 

اصلی - پویانمایی از نقشه‌های متفاوت در ادوار مختلف تاریخی، بیانگر و سندی برای نام خلیج‌فارس
((سال‌ها به میلادی است. همچنین این انیمیشن، شامل همه نقشه‌های تاریخی که دربرگیرنده نام خلیج‌فارس هستند، نیست))

 

تأکید سازمان ملل در مورد الزام استفاده از نام تاریخی «خلیج‌فارس»

 

خیابان خلیج‌فارس وخیابان مصدق (قاهره)در قاهره

 

نام خلیج‌فارس

خلیج‌فارس و مترادف‌های آن در سایر زبان‌ها، اصیل‌ترین نام و نامی است بر جای مانده از کهن‌ترین منابع، که از سده‌های پیش از میلاد بطور مستمر در همه زبان‌ها و ادبیات جهانی استفاده شده‌است و با پارس، فارس، ایران و عجم ـ نام‌های ایران ـ و معادل‌های آن در سایر زبان‌ها گره خورده‌است.

گرچه این آبراهه در همه متون تاریخی و جغرافیایی عربی خلیج‌فارس و بحر فارس نامیده شده‌است با این حال، این نام‌گذاری از دهه ۱۳۳۰ خورشیدی از سوی ملی‌گرایان عرب مورد چالش واقع شده‌است. کشورهای عربی، از دهه ۱۹۶۰ میلادی و با گسترش اندیشه‌های پان عربی توسط جمال عبدالناصر از نام جعلی خلیج عربی استفاده می‌کنند. این مطلب طی یک بخشنامه از طرف اتحادیه عرب به همه کشورهای عربی رسماً ابلاغ شده‌است. اما سایر کشورهای جهان و سازمان‌های بین‌المللی همچنان از نام اصلی و کهن خلیج‌فارس به صورت رسمی استفاده می‌کنند و گاهی اوقات ممکن است در مکاتبات غیررسمی برای سادگی یا تحت نفوذ مالی عربی عبارت خلیج را بکار برند.

در سال‌های اخیر بسیاری از دانشمندان غربی و عربی و مسلمان در خصوص قدمت نام خلیج‌فارس یا علت تحریف نام خلیج‌فارساظهار نظرهای مستندی داشته‌اند که مجموعه این اعترافات در کتاب اسناد نام خلیج‌فارس، میراثی کهن و جاودان نوشته محمد عجم و در وب سایت مرکز مطالعات خلیج‌فارس و دریای پارس جمع‌آوری شده‌است.

تا پیش از دهه ۶۰ قرن بیستم میلادی، تمامی کشورهای عربی از «عبارت الخلیج الفارسی» در مکاتبات رسمی خود استفاده می‌کردند.

اما در سال‌های اخیر و به ویژه از دههٔ شصت میلادی به این سو، تحریف نام خلیج‌فارس در مکاتبات رسمی و در برخی نشریات و بنیادهای خبرپراکنی عربی دنبال شده‌است.

نام خلیج‌فارس در اسناد، اطلس‌ها و نقشه‌های کهن

تا کنون چندین اطلس در بر دارنده نام و نقشه‌های کهن از خلیج‌فارس منتشر شده که نشان می‌دهد که نام خلیج‌فارس در همه نقشه‌های کهن بکار رفته‌است. در کتاب اسناد نام خلیج‌فارس، میراثی کهن و جاودان، به جزئیات کامل این اطلس‌ها اشاره شده‌است. از کهن‌ترین این اطلس‌ها بطور نمونه می‌توان به نقشه جهان از أناکسیماندر (۶۱۰–۵۴۶ ق. م)، (Anaximander)، جغرافیدان یونانی که در کتاب Kleinere schriften، اثر (Joachim Lelewel (1836 بازسازی شده‌است، نقشه جهان هکاتئوس (۵۵۰–۴۷۶ ق. م)، (Hecataeus)، از سرشناس‌ترین جغرافیدانان یونانی، و به نقشه جهان بطلمیوس (۱۶۸–۹۰ م)، (Claudius Ptolemy) منجم و جغرافیدان مشهور اسکندریه و نخستین کسی که اطلسی شامل ۳۶ نقشه از نقاط مختلف جهان تهیه کرده‌است اشاره نمود.

 

نقشه جهان والدسیمولر متعلق به سال ۱۵۰۷ میلادی (تصویر سمت چپ)
نام خلیج فارس در آن آشکار است (تصویر سمت راست)

 

نقشه جهان پیترو کوپو متعلق به سال ۱۵۲۰ میلادی (تصویر سمت چپ)
نام خلیج فارس در آن آشکار است (تصویر سمت راست)

 

نقشه جهان متعلق به سال ۱۶۸۹ میلادی (تصویر سمت چپ)
نام خلیج فارس به 
زبان لاتین: Sinus Persicus در نقشه آورده شده‌است. (تصویر سمت راست)

جزایر خلیج‌فارس

 

کشتی یونانی در آب‌های

 

قابل توجه مسافرین گرامی

  با کمال احترام تورهای داخلی در ایام نوروز غیر قابل کنسلی و تغییر تاریخ هستند و در صورت کنسلی مبلغی عودت نمیگردد لازم بذکر است در مابقی روزهای سال(بغیر از ایام پیک وتعطیلی)طبق توضیح ذیل اقدام میگردد.

شرایط کنسلی تورهای چند روزه هوایی قدس گشت بدین صورت است.

 جریمه کنسلی :از زمان ثبت نام تا 30 روز قبل از حرکت تور جریمه ندارد   جریمه کنسلی از 29 تا 15 روز قبل از حرکت تور 20% از مبلغ تور - جریمه کنسلی از 15تا 7 روز قبل از حرکت تور 30% از مبلغ تور  - جریمه کنسلی از 7 تا 3 روز قبل از حرکت تور 40% از مبلغ تور - جریمه کنسلی از 2 روز تا24 ساعت قبل از حرکت تور 50% از مبلغ تور - جریمه کنسلی از 24 تا 12 ساعت قبل از حرکت  تور 70% از مبلغ تور - جریمه کنسلی از 12 ساعت قبل از حرکت تور و یا عدم حضور در تور 100% از کل مبلغ تور می باشد.

                            +                                                 

جریمه بلیت پرواز(سیستمی وغیر چارتر): بر اساس مندرجات بلیت ایرلاین طبق قوانین سازمان هواپیمایی کشوری 

درصورت چارتری بودن بلیت ،هزینه ای مسترد نمیگردد.

مدت تور 4 روز
سختی تور میانگین
کد تور GGBQ-sh
  • گشت
  • ترانسفر
  • بیمه
  • بلیط
  • صبحانه
  • لیدر همراه
  • ورودیه
  • بلیط شناور
  • پذیرایی میان وعده
img-counter
ایمون زائد

مدیر مسئول تور

لغو پاسخ